Casa Rierar Ordeix_Visites turistiques

Els propietaris de Casa Riera Ordeix, una empresa que des de 1852 elabora la legítima llonganissa de Vic en ple centre de la ciutat, volien incorporar l’activitat turística a l’empresa a partir de l’estructuració de visites guiades a l’obrador. Per a fer-ho, a més de pensar en la visita en si, els públics, el contingut,… calia pensar en que l’activitat ha de conviure amb l’activitat principal de l’empresa i també en habilitar un espai de trobada amb clients i futurs clients.

Així, amb una tasca que ha durat diversos mesos, s’ha treballat amb l’objectiu de posar en valor un dels principals distintius de l’empresa i del producte: el treball artesanal i el fet d’utilitzar l’assecatge natural en el procés d’elaboració. De fet, les plantes superiors de l’edifici encara conserven les bigues de fusta dels inicis, on l’aire flueix i on conjuntament amb l’obertura i tancament de les finestres de manera manual, es controla la temperatura i la humitat del producte.

Així doncs, a més de donar suport en establir el circuit intern a realizar en funció de les temporades (en si hi ha producte o no als assecadors), definir els continguts de la visita i del material (fulletó, audiovisual i web), estudiar com les visites s’incorporen al portafoli de productes de la ciutat i estructurar el procés de comunicació i presentació en societat, la tasca més creativa ha estat la reforma de l’antiga zona d’expedicions en el nou Espai d’Acollida Turística.