Formació per a dones emprenedores

El passat dimecres 26 de març vaig tenir la oportunitat de participar en la jornada tècnicaIntercanvi d’experiències i coneixements entre dones emprenedores del sector agrari”, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural a Vilajuïga (Alt Empordà) i enfocat a fomentar l’intercanvi de coneixement i experiències entre dones emprenedores de diferents comarques catalanes que participen o estan al capdavant de la gestió d’explotacions agràries, i on moltes d’elles han optat per incorporar negocis vinculats al turisme rural per a complementar o potenciar els seus negocis agraris i ramaders.

En concret, vaig poder parlar de la “comercialització en el turisme rural. Com puc arribar al mercat?” compartint amb una trentena d’elles les seves experiències i inquietuds, mentre en l’altra sessió la Bernadette Farriol parlava de “la comunicació digital per a petits productors”.

Haig de reconèixer que tinc debilitat per a participar en aquest tipus de xerrades, ja que és una manera molt real de palpar l’estat de la qüestió en el territori, veient diferents ritmes d’evolució, inquietuds que tot i les diferències de localització, edat i tipologia de negoci es repeteixen. Al mateix temps, serveix per veure que hi ha ganes d’avançar, de conèixer noves eines i mecanismes que permetin millorar els negocis tot i la complexitat de la situació i el fet que cal conjuntar diferents “vides” en una com bé sap tot aquell que gestiona negocis familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *